Przygodo w sercu, jeśli planujesz długotrwały trek, taki jak Tour du Mont-Blanc lub GR20, liofilizowane danie to doskonała alternatywa, aby odpowiednio się posilić, nie rezygnując z walorów smakowych. Curry z kurczaka z ryżem od Trek'N'Eat oferuje obfity posiłek, który zadowoli Twoje kubki smakowe! Miłośnicy egzotycznych nut nie będą zawiedzeni tym daniem godnym kuchni indyjskiej. Zasada jest prosta: wystarczy wlać wrzącą wodę bezpośrednio do torebki do linii napełnienia wskazanej na opakowaniu. Delikatnie wymieszaj, zamknij torebkę i odstaw na około dziesięć minut przed degustacją.
- Liofilizowane danie główne na bazie mięsa
- Masa netto: 200 g
- Masa po dodaniu wody: 720 g
- Woda do dodania: 520 ml
- Czas przygotowania: 10 min
- Zamek błyskawiczny
- Linia napełnienia wodą
- Wartość odżywcza na 100 g produktu suchego: 393 kcal
- Wartość odżywcza na produkt: 786 kcal
- Białko (na produkt): 28 g
- Lipidy (na produkt): 20 g
- Węglowodany (na produkt): 116 g
- Błonnik pokarmowy (na produkt): 5,6 g
- Sól: 8,6 g
- Składniki: Ryż (57%), filet z kurczaka (8%), śmietana, masło, skrobia, sól kuchenna, migdały, curry [2,5% (kolendra, kurkuma, mąka ryżowa, kozieradka, kumin, imbir, goździki)], banany, cukier, ananas, przyprawa, glukoza, zagęszczacz: mąka z nasion guar, ekstrakt drożdżowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przyprawy, białko mleka, laktoza, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, aromaty. Masa mięsa: Mięso liofilizowane 12,8 g, co odpowiada ok. 64 g świeżego mięsa.
- Alergeny: Laktoza, mleko, orzechy